Saç Ekimi metodu genellikler erkekler tarafından çok fazla uygulanan ve tek tek toplanılan saç köklerinin otomatik olan kalemleriyle ekim alanına yerleştirilmesi ile olur. Dhi Saç Ekimi yönteminde, kalınlığı genellikle 0.6 mm ve 1 mm arasında olan cerrahi kalem ile alınmış olan greftler ayrıştırılıp gerekli temizleme işlemi yapıldıktan sonra kafa derisine herhangi bir kanal açmadan direkt olarak uygulanır. Normal saç ekim yöntemlerine göre iki ayrı seferde yapılan bu işlem de DHI Saç Ekiminde implanterler ile tek seferde yapıldığı için doğrudan saç ekimi olarak bilinir.
Özel implanter kalemleriyle gerçekleştirilerek yapılan DHI Saç Ekimi operasyonları, deneyimli bir cerrah tarafından yapılarak oldukça yoğun dikkatini ve emeğini gerektiriyor. Yapılan uygulama da kullanılan bu medikal cihazların da maliyetinin çok fazla olması nedeniyle de DHI saç ekimi, diğer tekniklere göre daha yüksek fiyatlı bir şekilde yapılmış olur.
DHI tekniği sırasında ekim işleminin tek tek olarak yapıldığı bir teknik olarak bilinir. Şerit kesim tekniğine göre DHI tekniğinde herhangi bir kesi yapılmaz. Çok ince olan bir iğne aracılığı ile saçın doğal çıkış açısına uygun olan tek tek yuvarlak doğal kanallar oluşturarak saç ekimi işlemi gerçekleştirilir. Özel iğneler sayesinde de daha sık aralıklarla greftler ardı ardına istenilen sıklıkta yerleştirilmiş olur.
DHI Saç Ekimi Tekniğinin Uygulaması
Dhi saç ekimi alanında uzman doktorlar tarafından yapılır. Gerekli randevu işlemlerinden sonra kısa süren işlem sonrasında saç ekimi işlemleriniz de tamamlanmış olacaktır.
Dhi saç ekimi işlemleri için hangi doktorun daha iyi olduğuna dair araştırma yapmak gerekir. Bu araştırmaların yapılması sonrasın da doktora giderek gerekli işlemleri de yaptırabilirsiniz.
DHI Saç Ekiminin FUE Tekniğinden Farkları
DHI Saç Ekimi yönteminin diğer teknikten ayıran en önemli farklarından biri saçların tıraş edilmeden de saç ekimi işleminin yapılabilmesine olanak sağlamasıdır. FUE yönteminde de tıraşsız saç ekimi işlemi de kolay bir şekilde yapılır. Saç ekimi olacak olan bölge tıraşlanmaz ancak saç köklerinin alınacağı bölge mutlaka tıraş edilir. DHI Saç Ekimi, FUE tekniğine göre genellikle daha uzun sürer. DHI Saç Ekimi operasyonu genellikle 2 gün boyunca sürer ve saç kökleri donör bölgeden alındıktan sonra 1-2 dakika içinde ekilmiş olur. Saç köklerinin vücut dışında beklemeleri de mümkün olmaz. Bu durum da saç köklerinin zarar görme ihtimalini de çok aza indiriyor.
DHI Saç Ekimi Avantajları
DHI Saç Ekimi işleminde kullanılan implanter kaleminin ince uçlu yapılı olması nedeniyle saç nakli daha sık bir şekilde gerçekleştirilebilir. DHI Saç Ekiminde yapılacak olan folliküllerin bekleme süreci en aza indirildiği için, greft kaybı da oldukça fazla azalır. Implanter ile DHI Saç Ekiminde açı ve yön verme işlemi de oldukça fazla kolaylaşır ve ekilen saç köklerinin açıları da rahat bir şekilde belirlenebilir. DHI Saç Ekimi işlemi bittikten sonra saç derisi de oldukça hızlı bir iyileşme sürecine girer. Bu nedenle de tercih edilir.
Dhi Saç Ekimi işlemleri birçok kişi tarafından uygulanan bir yöntemdir. Bunun için yapmanız gereken uzman bir doktora giderek gerekli testleri yaptırmak olacaktır. Karar verdiğiniz zaman doktor tarafından testler uygulanır. Bu testler uygulamanın yapılması için herhangi bir sorun olmadığına dair çıktığı zaman ancak gerekli işlemler uygulanabilir.
DHI Saç Ekimi Dezavantajları
DHI Saç Ekimi, diğer saç ekimi tekniklerine göre daha uzun süren bir saç ekimi operasyonu olduğu çok fazla tercih edilmez. Hem hastanın hem de cerrahın daha sabırlı ve dikkatli olunması gereken bir süreç olduğu için bu durum biraz zorlayıcı olabilir. DHI Saç Ekimi tekniği sırasında kullanılan implanter kalemlerin maliyetinin de oldukça yüksek olması ve operasyonun daha uzun sürmesi nedeniyle de DHI Saç Ekimini daha pahalı bir alternatif olmaktadır.
DHI Saç Ekimi sırasında kanalların açılması klasik FUE tekniğinden de farklı olduğu için, mutlaka deneyimli ve alanında uzman bir doktor tarafından uygulanması önemlidir. DHI Saç Ekimi yönteminde ise her kök alındıktan sonra hiç bekletilmeden ekilmesi gerekir. Bu nedenle de bu köklerin ekilecek alana daha önceden ekilen kökler ile birlikte eşit açılar ve belirlenen yönde yerleştirilmesi zorlu ve bir süreçtir.